Edirne'de Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı köylerde, tarım arazilerine izinsiz olarak koyulaştırılan kaydedilen 'minik ev' adı verilen taşınabilir evler için çalışma başlatıldı. Bu yetenek, evlerin tahliyesi sırasında geçen cuma günü Danişment ve Korucu köyleri arasında, yapı sahipleri ile jandarma ekipleri arasında gerginlikler yaşandı. Yaşanan olaylar, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Olaylarla ilgili sosyal medya, yapıların yıkılmasına yönelik görüntüler ve suçlayıcı ifadelerin paylaşılması üzerine İl Özel İdare aynı gün bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Görüntülerde yer alan yıkım işlemi idaremiz tarafından değil, kooperatifin dağıtılması tarafından kendi inisiyatifleri ve iş makinelerinin satışı ile gerçekleştirilmiştir. Böyle bir bakımın yapılmasıca yapılması söz konusu değildir. Mutlak tarım arazilerinde yer alan ve idaremiz tarafından bakımı ile yediemine çekilecek minik evlerin Yıkımları ile ilgili kamuoyunu yanıltıcı ve tarafımızca suçlayıcı görüntüler ile ilgili savcılık suç duyurusunda bulunulacaktır" denildi.

ZİRAAT ODALARINDAN TEPKİ

Konuyla ilgili kentte dün, Edirne Ziraat Odası Başkanlığı'nda basın toplantısında toplandı. Toplantıda ziraat odaları başkanları adına konuşan Edirne Ziraat Odası Başkanı Arabacı, ülkenin kuzeyindeki çeltik ve ayçiçeği üretimini birinci sırada yer gösterdiğini, tarım arazilerine izinsiz konulan 'minik ev' olarak nitelendirilebilen evlerin gösterinin dengenin artmasına yol açtığını söyledi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU'

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, yaşanan olaylarla ilgili halkın yanıltıcı bilgilerini alenen yayma ve kamu görevlisine karşı görevi engelleme suçlarından ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu. Açıklamada, "Sosyal medya üzerinde yer alan ve yanıltıcı görüntüler içeren paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. İdaremiz tarafından herhangi bir yıkım işlemi gerçekleştirilmemiştir. Edirne İl Özel İdaremiz tarafından halkın yanıltıcı işi alenen yayma, kamu görevlisine karşı görevini yapmayı engelleme suçundan ilgili kişiler hakkında Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunuluruz" denildi. (DHA)