Edirne’den, dünyaya kültür ihraç eden zanaatkar Edirne’den, dünyaya kültür ihraç eden zanaatkar

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu'nda konser verdi. Orkestranın 1600 öğrencisiyle verilen konseri Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, eğitimcileri ve öğrencileri velilerini izledi. Spor salonunda yapılan etkinlikte, şarkılar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Cemi'i Can Deliorman'ın yönettiği 'Haydi çocuklar birlikte söyleyelim' ilişkisiyle seslendirildi. Konserde orkestra çalar, salondaki çeşitli okullardan toplam 1600 öğrenci şarkısı söyledi. Veliler, konser boyunca uzun süre orkestrayı ayakta alkışladı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestra Şefi Cemi'i Can Deliorman, Denizli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında tarihi bir konser verdiklerini belirterek, "Konserde 1600 çocuk bir araya gelerek güzel bir şenliğe imza attı. Bu şekilde söylemeleri gerçekten çok büyük bir başarı elde etti.Çocuklarımız pırıl pırıl. Hepimiz çok mutluyuz. Böyle bir organizasyon daha önce Ankara'daydık. Bu projeyi 27 Nisan'da Ankara'da tekrar yapıyoruz. Ama 23 Nisan'da burada olması farklı bir anlam taşıyor" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise gecenin sonunda şef Deliorman'a teşekkür plaketi ve çiçek verdi. (DHA)